נוגדי-החמצון מגנים על הדנ"א שלנו מפני נזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים וקרינה. נזק לDNA עלול לגרום לחולי ומאיץ את ההזדקנות. במהלך הזמן ניזוק הDNA שלנו על ידי רדיקלים חופשיים שנוצרים כתוצרי-לוואי של מטבוליזם נורמאלי, וע"י חשיפה לרעלים וקרינה.
למרות שגופנו מסוגל לתקן את עצמו ללא הפסקה, יותר מדי רדיקלים חופשיים עלולים להציף ולהכריע אותו, בעיקר כאשר אנו מזדקנים. התוצאה היא מוות בטרם עת של תאים בריאים, והדבר עלול להביא להתפתחות מגוון של מחלות ניווניות ולהתפתחות מואצת של מוטציות של תאים, דבר שעשוי לגרום לסרטן.
גוג'י ברי הוא המקור התזונתי העשיר ביותר בטבע, של קרוטנואידים (Cartenoids, שהם פיגמנטים טבעיים, נוגדי-חמצון, מסיסים בשומן.
תכולת הקרוטנואידים של רקמת יונקים הוא גורם משמעותי מבחינה סטטיסטית בקביעת הפוטנציאל המקסימאלי לאריכות חיים (MLSP, Maximal Life Span Potential). בעיקרון נראה שככל שיונק אוכל יותר קרוטנואידים, כך הוא חי זמן רב יותר.
Comments